This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Congratulations! Your order qualifies for free shipping Gratis verzending binnen NL bij bestellingen boven € 75

Cart 0

Join The Tribe en Ontvang Korting

No more products available for purchase

Products
Pair with
Is this a gift?
Subtotal Free
Shipping, taxes, and discount codes are calculated at checkout

Hoe Onzekerheid Je Kan Helpen om Je Ware Kracht te Vinden

Hoe Onzekerheid Je Kan Helpen om Je Ware Kracht te Vinden

Mijn podcast gaat over onzekerheid en hoe het ons kan beïnvloeden, vooral als het gaat om het maken van belangrijke keuzes voor onszelf. Klik hier om direct naar mijn podcast te gaan. 

De Druk om Door te Gaan: De Valkuil van Altijd Sterk Moeten Zijn

Tijdens mijn zwangerschap voelde ik me overweldigd door alles wat op me afkwam. Mijn succesvolle winkel draaide op volle toeren, maar ik merkte dat ik de energie niet meer had om het allemaal vol te houden. Ik probeerde hulp in te schakelen door virtuele assistenten in dienst te nemen, maar dat vroeg ook weer tijd en aandacht om hen goed in te werken. Op een gegeven moment dacht ik: "Ik kan gewoon niet meer. Wat moet ik nu doen?"

Als vrouw, en zeker als moeder, ervaren we vaak de druk om alles draaiende te houden. In mijn geval kwam die druk nog sterker naar voren door mijn achtergrond. Ik kom uit een familie van sterke vrouwen waar ziek zijn of rust nemen wordt gezien als een zwakte. Mijn moeder zei tegen me: "Geef niet op, ga gewoon door." Maar mijn lichaam vertelde me iets anders: ik had rust nodig.

Op dat moment besefte ik dat ik mezelf op de eerste plaats moest zetten, een grote stap voor mij. Mijn verloofde stond gelukkig achter me en zei: "Wat je ook kiest, het komt goed. Ik ben er voor je." Dit was een moment van overgave, waarin ik mijn mannelijke energie, het altijd doorgaan, losliet en mezelf toestond om te ontvangen en verzorgd te worden. Dat was nieuw voor mij, maar essentieel.

Onzekerheid en Oude Patronen: De Strijd Tussen Hoofd en Hart

Ondanks deze keuze merkte ik dat ik onzeker werd over mijn gevoelens. Diep van binnen hoorde ik het kleine meisje in mij dat ooit tegen haar moeder zei dat ze te ziek was om naar school te gaan, en haar moeder die antwoordde: "Nee, je gaat toch." Die oude stem maakte me onzeker over mijn behoefte aan rust. Was het wel nodig? Waren dit gewoon zwangerschapskwaaltjes of toch iets ernstigers?

Die onzekerheid bracht me aan het wankelen, want ik ben gewend om sterk te zijn en door te gaan. Maar soms moet je de kracht vinden om juist even stil te staan. Later bleek dat ik zwangerschapsvergiftiging had, en dat de rust die ik nam niet alleen juist was, maar ook levensreddend. Dit leerde me dat het oké is om naar je lichaam te luisteren, zelfs als anderen zeggen dat je door moet gaan.

De Kracht van Vertrouwen op Jezelf: Luisteren naar je Innerlijke Stem

Onzekerheid is iets waar we allemaal mee te maken hebben. Het is een gevoel dat opkomt wanneer we buiten onze comfortzone treden of wanneer we niet precies weten wat we moeten doen. Wat ik in deze periode heb geleerd, is dat het oké is om stil te staan en naar jezelf te luisteren. Wat heb jij nodig? Wat voelt goed voor jou?

We hebben vaak niet geleerd hoe we met onzekerheid om moeten gaan. We leren niet op school hoe we onze keuzes moeten vertrouwen of hoe we onszelf kunnen toestaan om rust te nemen. Maar dit is essentieel, want onzekerheid kan ook een teken zijn dat je groeit, dat je iets nieuws probeert, iets wat buiten je comfortzone ligt.

Onzekerheid als Teken van Groei: De Weg naar Transformatie

In plaats van onzekerheid als iets negatiefs te zien, kunnen we het omarmen als een teken van groei. Ja, het voelt ongemakkelijk, maar dat betekent vaak dat je iets doet wat je nog niet eerder hebt gedaan. En in die groei zit vaak de grootste transformatie. Voor mij betekende dit dat ik leerde om mijn kracht terug te nemen en mijn lichaam de rust te geven die het nodig had, ondanks wat anderen misschien zeiden.

Jouw Pad naar Zelfzorg: Maak Keuzes Vanuit Liefde en Zelfcompassie

Als je ooit onzeker bent over de keuzes die je maakt – of dat nu gaat over je carrière, je gezondheid, of je relaties – stel jezelf dan de vraag: "Wat betekenen deze onzekerheden voor mij?" En vraag jezelf af: "Welke beslissingen zou ik nemen vanuit liefde en zelfzorg?"

Ik ben een kind van God, en als ik die identiteit omarm, dan weet ik dat mijn keuzes altijd geleid worden door liefde. En dat geldt ook voor jou. Wees net zo lief voor jezelf als je voor een vriendin zou zijn. Als je een fout maakt of twijfelt aan je keuzes, gun jezelf dan diezelfde compassie.

Samen Sterker: De Kracht van een Tribe

Onzekerheid is makkelijker te overwinnen als je de juiste mensen om je heen hebt. Een tribe van vrouwen die dezelfde energie en mindset delen, kan je helpen om je keuzes met meer vertrouwen te maken. Daarom heb ik de Ubuntu Tribe opgericht: een veilige ruimte waar vrouwen elkaar steunen en aanmoedigen. We hoeven het niet alleen te doen.

Dus, als je geïnteresseerd bent in een sisterhood die je ondersteunt op je pad naar zelfliefde en zelfzorg, stuur me dan een bericht rashida@bysanaah.nl. Ik zou het geweldig vinden om je te verwelkomen in de Ubuntu Tribe.

Liefs,
Shida 💖

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published